پرسش اینست که مگر کعبه خانه خدا نیست ؟پس چرا ورود غیر مسلمانان به مکه ممنوع می باشد؟مگر پیروان ادیان دیگر خدا را پرستش نمی کنند؟مگر نه اینست که تعدادی از پیامبران ادیان الهی در این شهر مقدس دفن گردیده اند؟پس چرافقط مسلمانان اجازه ورود به شهر مکه را دارند ؟ایا این امر با ترویج دین اسلام تضاد ندارد؟

فقها معتقدند که اعتبار شریعت پیامبران الهی تا زمانیست که پیامبر بعدی مبعوث شود و بعد از آمدن دین جدید از طرف خداوند و مبعوث شدن پیامبر جدید به همراه معجزات و نشانه ها همه پیروان ادیان قبلی موظفن که از وی پیروی کنند.لذا با آمدن دین اسلام همه ادیان قبلی نسخ شده و پیروانشان باید مسلمان شوند و اگر از این امر سرپیچی کنند کافر نام می گیرند.یکی از احکام چنین افرادی اینست که نمی توانند واردمسجد الحرام شوند. بدیهی است که مکه پایتخت معنوی اسلام و پایگاه وحی است و خانه خدا در آن واقع شده است لذا محل سجود است وهر مسجدی مقدس است چرا که محل و مکان تفکر و تعبد می باشد.در نتیجه افکار شیطانی در آن راه ندارد.

صاحب تفسیر الکاشف می نویسد:واجب است از ورود هر نجسی چه انسان باشد وچه حیوان به مسجد جلوگیری شود چه این نجاست از نوع مایعات باشد که پخش شدنی است یا غیر مایع واگر درمسجد است باید پاک و از آن رانده شود. این کلام نیز ابهام دارد.زیرا منظور از نجاست در کفار ربطی به مصداق ایشان ندارد.چرا که بنای عقلای عالم بر اینست که بالباس آلوده به هر نوع نجاست در اماکن عمومی تردد نمی کنند .شاید منظور ایشان کسی است که مثلا در حیض به سر می برد ویا در مسجد کنترل ادرارش را فرضا به جهت بیماری از دست بدهد.

شیخ طوسی می فرماید:دلیل ما بر ممنوع بودن ورود کافران به مساجد اینست که خداوند در آیه 28 سوره توبه فرمود : ای مومنان مشرکان نجسند از این سال به بعد نزدیک مسجدالحرام نشوند.خداوند انها را محکوم به نجاست کرده است وقتی ثابت شد انها نجسند روا نیست وارد هیچ مسجدی شوند زیرا خلافی نیست که مساجد باید از ناپاکی ها به دور باشند. باید بگویم اولا این آیه اشاره به ممنوعیت نزدیک شدن به مسجدالحرام را دارد و منعی نسبت به ورود به مکه و حتی مساجد دیگر از آن برداشت نمی شود.زیرا لفظ مسجدالحرام مقید است ومطلق مساجد را در بر نمی گیرد.از سوی دیگر آیا این ضعف ایمان ما مسلمانان نیست که همواره خود را در مقام تاثیر پذیری ببینیم ونه تاثیر گذاری؟چرا مساجد فضایی برای دگرگون ساختن مشرکان نباشد؟ جایی که فضایل اخلاقی اسلامی را درک کنند و ابهامات ذهنیشان برطرف گردد.

صاحب تفسیر من هدی القران سه چیز را به عنوان فلسفه حکم ممنوعیت کافران به ورود در مکه و مساجد ذکر نمودند:

اولا شرک عقیده ای باطل است و فرهنگی که بر اساس شرک بنا شده فرهنگی فاسد می باشد و بر مسلمانان واجب است از مشرکان فاصله بگیرند تا تاثیرات منفی آنها به مسلمانان سرایت نکند.

دوم اینکه مشرکان التزام عملی به رعایت قوانین وآداب مسلمین ندارند<مثل رعایت بهداشت و انجام غسل>لذا نباید وارد شهر های مسلمانان شوند که دارای قوانین خاصی می باشند.

سوم اینکه مسلمانان دارای استقلال اقتصادی می باشند و با تلاش و کوشش این استقلال را باید به حد کمال برسانند تا دست نیاز به سوی کفار دراز نکنند .

نظرات صاحب تفسیر من هدی القران دارای نقاط اشکالی هم می باشد.مثلا اینکه فرمود مسلمانان باید از اجانب فاصله بگیرند مبادا کافر شوند با حدیث پیامبر اسلام که فرمود :به دنبال علم بروید حتی اگر در چین باشد تعارض دارد.اگر معاشرت با کفار حرام بود پیامبر چنین دستوری نمی دادند و همه کفار را از عربستان بیرون می راندند مبادا که در مسلمانان تاثیر منفی گذارند .در حالیکه هنر مسلمان در ترویج دینش است.

درباره اشکال دوم باید بگویم هدف از غسل و وضو تنها رعایت بهداشت نیست بلکه طهارت باطنی است به همین جهت هم نیاز به نیت دارد.و وجوب این طهارت برای انجام فرایضی چون نماز است.علاوه بر این آیا مردم مکه زمانی که به وسیله حیض یا جنابت نجس می شوند شهر را ترک می کنند؟

درباره استقلال اقتصادی آنهم در حد کمال باید بگویم این امریست که نیازمند سالیان سال زمان است. احتیاجات مسلمان امروزی تنها در غذا و لباسش خلاصه نمی شود و تهیه بعضی اقلام در داخل کشور بسیار هزینه بردار تر از وارد کردن آن است علاوه بر این خداوند تجارت عن تراض را حلال قرار داده و فرموده در زمین پخش شوید وروزی حلال را بدست بیاورید .انچه در مکاسب حرام شده مواردی مثل ربا وکم فروشی و اجرت زنا واز این قبیل می باشد. ما مسلمانان باید انقدر قدرت ایمانمان را افزایش دهیم که با یک تلنگر اجنبی دچار تزلزل و سستی نشویم چه بسیارند مومنانی که در سرزمینهای کفار زندگی می کنند واگر الله بگویند لبیک می شنوند وچه بسا مسلمانزاده هایی که در سرزمینهای اسلامی زندگی می کنند  و از ربا و احتکار و اختلاس بیت المال مسلمین ابایی ندارند حال انکه رنگ سرزمین کافران را هم ندیده اند.

مرجان آزرم

 



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 544
برچسب ها :

تاريخ : چهارشنبه 29 ارديبهشت 1395 | 17:36 | نویسنده : مرجان آزرم |
دانلود آهنگ جدید